Natuurgerichte principes

Alle behandelingen worden uitgevoerd volgens de 5 natuurgerichte principes.

Energie
Als we in balans zijn en ons vitaal voelen kan de energie vrij stromen. Door trauma’s kunnen vaste plekken in ons lichaam ontstaan, waar geen beweging meer is. De energie is dan geblokkeerd en we raken uit balans, verliezen onze vitaliteit. Deze trauma’s kunnen zowel fysiek, als mentaal of emotioneel zijn. In de behandelingen werk ik aan herstel van de energiebalans door de blokkades op te heffen.

Prikkeloverdracht
Zonder prikkeloverdracht is behandeling niet mogelijk. Door goed te voelen en luisteren naar de cliënt en zelf als therapeut dagelijks aan energetisch bewustzijn te werken kan ik zorgen voor een goede prikkeloverdracht. Deze overdracht vindt plaats via aanraking, woorden en energie.

Drainage
Wanneer blokkades in de behandeling opgeheven worden komen toxische stoffen vrij, deze moeten worden afgevoerd. Zowel massages als oefeningen werken ontgiftend.

Voeding
Bij een goede gezondheid hoort een goed voedingspatroon. ‘Wat heb je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel nodig om gezond te zijn?’ Ik gebruik meditatieve en fysieke oefeningen om tot inzicht te komen en geef advies.

Bewustwording
Op het moment dat je je bewust wordt van een patroon dat jou uit balans brengt kun je dit gaan veranderen. Meestal zijn dit patronen die je nodig hebt gehad om te overleven, maar je nu niet meer van dienst zijn en slechts de liefde voor jezelf en de wereld in de weg staan. Dit bewust worden kan spontaan tijdens een massage komen zonder dat daar woorden voor nodig zijn. In andere gevallen helpen woorden. bij dit proces. Wanneer vastzittende patronen in beweging komen ervaar je soms eerst verwarring, maar uiteindelijk opluchting en doorstroming zowel fysiek, emotioneel als geestelijk.

Karin Meijer, paramedisch natuurgeneeskundig therapeut.